Contact us
Request demo →
Contact us
German website
search
close

Paneldiscussie
Train as they fight


Cybercriminelen vechten gemeen. Ze houden geen rekening met de omstandigheden van hun slachtoffers en slaan toe waar ze kunnen, vaak via de blinde of zwakke plekken in jouw IT systemen of die van je leveranciers. Volautomatisch dringen zij je organisatie binnen, plaatsen achterdeurtjes, infecteren je systemen, lekken je gevoelige data, of versleutelen je bestanden in ruil voor geld.

Bereiden wij ons wel goed genoeg voor op die mentaliteit? En zo niet: hoe pakken we dat aan?

Aan de hand van uitdagende stellingen en onderwerpen delen drie experts uit de cybersecurity wereld hun inzichten en verbeterpunten vanuit verschillende perspectieven.

  • Pepijn Vissers van Chapter8 heeft met zijn technische kennis en ervaring als security specialist voor allerlei organisaties een goede blik op de zakelijke kant. 
  • Dave Woutersen van NCSC weet als geen ander hoe cybersecurity op een strategisch niveau binnen de overheid en de samenleving in elkaar steekt. 
  • Xander Koppelmans weet als succesvol ondernemer hoe juist de kleinere organisaties tegen moeilijkheden aan kunnen lopen. Daarnaast is hij zelf slachtoffer van cyberaanval geweest. Wat houdt dat nu precies in? En hoe kom je hier weer bovenop?
  • Eward Driehuis van Cybersprint is host en moderator tijdens deze paneldisccussie. Met zijn jarenlange ervaring als cybersecurity expert, weet hij precies welke vragen hij moet stellen aan de panelleden voor een prikkelende discussie.

Key takeaways

  • Hoe kijkt een cybercrimineel naar zijn digitale doelwit?
  • Wat kunnen organisaties verwachten van een cyberaanval? 
  • En hoe kan je je hier het beste tegen bewapenen? 
  • De panelleden delen hun beste tips en lessons learnt. 

Pepijn Vissers - round
Pepijn Vissers
Healer & co-founder bij Chapter8

Pepijn heeft meer dan twintig jaar ervaring in het (bege)leiden van organisties in de mistige wateren van digitale beveiliging. Hij heeft jarenlang gewerkt als digitaal forensisch onderzoeker, ethisch hacker, beveiligingsconsultant en leraar. Om Nederland digitaal weerbaarder te maken op grotere schaal verruilde hij de commerciele wereld voor de nationale overheid en leidde daar vele opsporingsonderzoeken naar verschillende vormen van digitale criminaliteit en verschillende succesvolle publiek-private samenwerkingsverbanden.

Voordat hij zich full-time op zijn eigen onderneming - Chapter8 - stortte, studeerde hij af als opsporingscriminoloog en werkte hij meerdere jaren als coördinerend adviseur aan de digitale weerbaarheid van de Nederlandse rechtsstaat. Pepijn is een veelgevraagd spreker, die sterk gelooft in de kracht van samenwerking en zich net zo goed thuisvoelt in de boardroom als achter een console.

Dave Woutersen - round
Dave Woutersen
Security Evangelist bij NCSC

Dave Woutersen werkt al ruim 20 jaar in het digitale veiligheids domein. Eind jaren 90 begon hij als security consultant en hield hij zich bezig met de implementatie van Intrusion Detection- en Firewall systemen bij diverse private organisaties. In 2004 begon hij als incident response handler bij GOVCERT-NL, het computer emergency response team voor de rijksoverheid. In 2012 ging GOVERT-NL over in het huidige NCSC onder het ministerie van Justitie en Veiligheid. Tegenwoordig is Dave coördinator binnen de unit Operatien en tevens de security evangelist van het NCSC.

Xander Koppelmans - round
Xander Koppelmans
Strategic Advisor bij Gemeente DNA

Xander Koppelmans heeft in 25 jaar een gezond en succesvol communicatiebedrijf en een goede naam opgebouwd in de sectoren, video, fotografie, grafische vormgeving en communicatieadvies. Hij werkt met zijn team onder andere voor de Rijksoverheid, Danone, Nutricia, De STER, Nederlandse gemeenten, provincies en vele anderen. Na een desastreuze computerhack gaat het roer drastisch om en werkt hij vanuit zijn holding verder.

Edriehuis-speaker
Eward Driehuis
Moderator & SVP Strategy bij Cybersprint

Eward Driehuis leidt strategische initiatieven bij Cybersprint. Als security veteraan met een achtergrond als ontwerper, heeft hij uitgebreide ervaring met bedrijven weerbaar maken tegen cyber risico's. Hij heeft aan zijde van zowel opsporingsdiensten als van bedrijven gewerkt, van de VS tot in Australië. Voorheen was hij als directeur onderzoek en marketing bij SecureLink. Daarvoor werkte hij 9 jaar bij Fox-IT, waar hij dreigingen uit de criminele onderwereld in de gaten hield. Eward is een ervaren spreker en commentator in de media.